Unkarin leiristä haltioituneena menin varamaan lentoja tälle keväälle oikein urakalla. Tähtäimessä oli kolme seminaaria: Zürich, Ljubljana ja Skien, josta kahteen ensimmäiseen ostin lennot suoralta kädeltä. Koulun puolesta leirit näyttivät mahdollisilta - ainakaan en joutusi olemaan tunneilta pois, mutta minua hieman etukäteen mietitytti miten raskas keväästä tulisi jos matkustaisin paljon edessä häämöttävän tenttikauden aikana.

Aivan tällaista kevättä en kuitenkaan osannut odottaa. Pitkä parisuhteeni päättyi, mikä johti yllättäviin psykosomaattisiin oireisiin. Ehdin kuitenkin hieman palautua pahimmasta, joten ajattelin, että lähden Zürichiin joka tapauksessa, oli minusta harjoittelemaan tai ei.

Loppujen lopuksi sain olla tyytyväinen, että lähdin. Reissu oli erittäin onnistunut, josta saan pitkälti kiittää järjestäjätahon lämmintä vastaanottoa. Majoitusjärjestelyni olivat taas sellaista luokkaa, että koin itseni suorastaan etuoikeutetuksi. Kiitokset kuuluvat Eminalle ja hänen perheelleen.

Harjoituksissa pääpaino oli luonnollisesti nanbu sotai -tekniikoissa. Nanbu keiraku taiso -katoja tehtiin myös, ja näiden osalta toteutettiin myös istuvaa suoritustapaa. Pääsin näin ollen tekemään pienessä mittakaavassa niitä asioita, jotka minulta jäivät Unkarin leirillä väliin. Leirin päätteeksi teimme myös mittavan valikoiman erilaisia budoho-katoja, eli kaikki nanbu-katat sekä seipain, ikkyokun ja sampo shon, josta viimeisestä hioimme jopa hieman pienryhmissä.

Luulin olevani aivan rapakunnossa, mutta loppujen lopuksi pystyin osallistumaan yhtä lukuunottamatta kaikkiin harjoituksiin. Valitettavasti hieman huonokuntoisena leirille lähtemisellä oli hintansa - sairastuin vatsatautiin. Olisihan sen toki voinut saada muutenkin, mutta ei alentunut kunto - eli heikentynyt vastustuskyky - ainakaan sen saamista estänyt. Sairastumisen johdosta paluu leiriltä arkeen ei sujunut aivan mutkattomasti, mutta yhtä kaikki, kannatti lähteä. Ja tentitkin menivät loppujen lopuksi ihan hyvin, vaikka yhden jouduin lykkäämään uusintaan.

Kalle Lönnroth, 2 dan