Kroatian perinteinen Joulunalusseminaari on ennen kaikkea Puma Super 9 -kilpailun koti. Kyseisessä kisassa toisistaan mittaa ottavat katassa ja ju randorissa nanbudon yhdeksän parhaaksi todettua kilpailijaa.

Kilpailu on siis todella kovatasoinen ja sinänsä mielenkiintoinen nähtävä. Kuitenkaan minä en ensisijaisesti lähtenyt tähän seminaariin kilpailua seuraamaan, saati sitten kilpailemaan, vaan lähinnä tapaamaan ihmisiä ja harrastamaan nanbudoa.

Matka seminaariin oli edellisten reissujen tapaan uuvuttava. Tällä kerralla hintavertailu kallistui Ryanairin puoleen, joten välietappeja olivat Tampere, Lontoo Stansted (sisältäen yöpymisen lentokentän penkillä) ja Graz josta juna vei perille Zagrebiin. Hostellissa nukutun yön jälkeen olo oli kuitenkin pirteä ja päivä oli varattu kaupungin katsastamiseen.

Itse seminaari alkoi kunnolla vasta lauantaina 17.12. ja johtuen seminaarin huomion kohdistuksesta, siis kilpailusta, en odottanut harjoitusten osalta paljoa. Siksi yllätyinkin positiivisesti, kun harjoittelu oli varsin kovaa ja harjoituskertoja yksi enemmän mitä olin olettanut.

Valitettavasti sosiaalista puolta en voinut viedä läpi täydellä kunnialla. Jo ensimmäisenä päivänä olin tuntenut oloni viluiseksi ja lauantai-aamuna karu totuus paljastui: olin sairastunut flunssaan. Treenaaminen päivällä onnistui suhteellisen hyvin, mutta illalla, kun olisi ollut tilaisuus viettää aikaa ystävien parissa mukavasti jutustellen, olin minä hieman kärttyisänä polttelevien limakalvojen ärsytyksestä johtuen.

Sairastumisen lisäksi toisen vastoinkäymisen koin matkatessani kotiin päin.

Opittu kantapään kautta: lennettäessä halpalentoyhtiöllä ei tunti riitä lähimainkaan koneen vaihtoon. Siispä sain taas viettää yöni Lontoo Stanstedin lentokentällä, tällä kertaa kipeänä, ja vieläpä pulittaa ilosta sievoisen summan ylimääräistä.

Kuitenkin reissusta jäi hyvä maku suuhun. Ihmiset olivat mahtavia, etenkin isäntäni kroaatit sekä hostellissa huoneeni jakaneet sloveenit. Kiitoksia teille ystävät ja pahoitteluni, että minulla oli "hiekkaa esinahan alla" flunssani takia.

Erityiskiitokset Jana Radicille Zagrebin esittelystä ja muusta kestitsemisestä.

Ensi kertaan.

Ossu!

Kalle Lönnroth, 4 kyu