Tämän vuoden ensimmäinen ulkomaanmatkani kohdistui siis Norjan "kaksoisseminaariin", eli Oslon ja Skienin alkukesän leireihin. Koska Oslon leiriä oli lyhennetty aikaisemmasta viikosta kolmeen päivään oli edessäni se "rankempi" osuus, eli täysi viikko harjoittelua Skienissä.

Treenimäärä kuitenkin hupeni heti ensimmäisenä päivänä leirikutsussa ilmoitetusta. Alempien vöiden aikuisryhmä oli pienehkö, joten se päätettiin sulauttaa ylempien vöiden ryhmään, ja samalla kyseinen harjoitus venytettiin kaksituntiseksi. Sain siis maanantaina harjoitella melko raskaat 4,5 tuntia kun loppuviikon anti oli inhimillisemmät 3,5 tuntia päivässä.

Harjoitussisältö vastasi jotakuinkin edellisen viikon Oslon leiriä. Emme tainneet tehdä kertaakaan yhtäkään vanhaa randoria vaan pariharjoitusten osalta anti koostui erilaisista nanbu sotai -harjoituksista. Katojen puolesta kävimme läpi kattavan otoksen shihotai ja nanbu -katoja, sekä myöskin perjantaina syvennyimme sampo sho -kataan. Käytimme melko paljon aikaa uudehkoihin juji, okuri, kubikake sekä tomoe nage nanbu sotai randoreihin sekä kihon ju -tyyppiseen harjoitteluun, jossa etäisyys, ajoitus, keskittyminen yms. korostuvat pariharjoitusten hieman ottelumaisemmassa suoritustavassa.

Majoituin jälleen dojolle muiden ulkomaanvieraiden kanssa, joita paikalle oli saapunut Kroatiasta, Ranskasta, Australiasta, Espanjasta ja Japanista. Meitä ei ollut erityisen monta, mutta muodostimme mielenkiintoisen kirjavan joukon, joka harjoitusten aikana sulautui hyvin norjalaiseen massaan luoden kaikille osapuolille mahdollisuuden oppia toisiltamme.

Leirin päättivät tuttuun tyyliin vyökokeet sekä illallisjuhla, joka jatkui varsin riehakkaana aamuun asti ainakin sitkeimpien osalta. Kiitän ja kummarran koko viikosta. Ja sainpa vielä toteuttaa unelmani - maan pintaa pitkin matkustamisen - kun paluumatkani koostui bussimatkasta Oslosta Tukholmaan sekä sieltä edeleen laivamatkasta Turkuun. Aikaa siinä kului, mutta tulipa todistettua, että lentämättäkin voi matkustaa ja kuvittelemaani edullisemmin, sillä bussilipun hinta oli alhaisempi, kuin osasin edes kuvitella.

Kalle Lönnroth, 2 dan