Leiri alkoi maanantaina ja oli rakenteeltaan kuten Oslon leiri edellisellä viikolla. Lajin perustaja, Yoshinao Nanbu vierailee Norjassa yleensä kaksi kertaa vuodessa, viipyen viikon Oslossa ja toisen Skienissä. Harjoitukset pidetään illan tuntumassa, koska suurin osa harrastajakunnasta on päivisin töissä.

Maanantaina aikuisten ylempien vöiden harjoituksissa sain kunniapaikan shihan-rivistä, joka on Doshusta katsoen hänen vasemmalla puolellaan. Ikäväkseni tämä herätti siinä määrin ristiriitaisia tunteita muissa harrastajissa, joten jättäydyin tästä kunniasta viikon edetessä. En tullut tänne esiintymään, vain harjoittelemaan.

Päiväsaikaan viikolla oli minulla mahdollisuus harjoitella ja keskustella nanbudoon liittyvistä asioista Jan Moenin kanssa, joka on muun muassa Norjan päävalmentaja ja CINDA:n (Nanbudon kilpailukomissio) puheenjohtaja. Toki kiertelin katselemassa Skienin kuntaa, mutta onnekseni se ei ole kovinkaan suuri ja sen nähtyäni oli enemmän aikaa harjoitella Jan shihanin opissa.

Lauantaina oli perinteiseen tapaan massiiviset vyökokeet, onhan Skienin Nanbudoseura yksi suurimpia Norjassa. Oslon tapaan lauantai iltana seurasi illallisjuhlat. Skienissä juhla pidettiin harjoitussalilla, vain sillä erolla, että tatamien tilalle vaihdettiin pöydät ja tuolit. Tilaisuutta varten oli järjestäjillä oma kokki paikalla, jonka erinomaisia ruokia söimme riittävässä määrin.

Sunnuntaiksi palasin Osloon, josta illemmalla jatkoin lentokentälle. Suora juna lentokentälle maksoi 130 NOK, joka oli ehkä 15...20 minuuttia nopeampi kuin bussi, jolla saavuin. Nyt jo odotan innolla seuraavaa kertaa Norjassa.

Jukka Paasonen