Lauantaiaamupäivällä 30.6 kokoonnuimme pienellä joukolla Hirvensaloon pienelle yksityiselle hiekkarannalle harjoittelemaan. Meitä oli vain neljä, tilaa olisi ollut useammallekin. Ilma oli sopivan lämmin ja aurinko paistoi vaikka taivaalla pilviä olikin.

Harjoittelu jaettiin kahteen osaan ensin aamupäivän osuus vajaat pari tuntia, tunnin tauko ruokailua varten ja iltapäivällä vielä noin puolitoista tuntia. Harjoittelimme päivän aikana enimmäkseen eri katoja ja ja opettelimme minulle uutena Ikkyoku _kataa. Se ei ollut kovin pitkä, mutta nopeatempoinen ja lämmin tuli ennen kuin se oli muistissa. Muina tekniikoita olivat rauhallisemmat keskittymisen, hengityksen ja sisäisen energian katat kuten _Genki Nanbu niban ja Shihotai ku.

Aurinko ei tuntunut kovinkaan pahalta harjoitellessa mutta omalta osaltani olin kuitenkin polttanut hiukan kasvoja ja kaulaa, enkä tainnut olla ainoa tai pahiten palanut. Aurinkovoidetta tarvitaan siis jopa Suomessa ulkona harjoitellessa.

Päivä oli mukava ja saimme hyvää harjoitusta. Liikkuminen pehmeällä hiekalla oli hiukan raskaampaa kuin tatamilla, sen tosin huomasi vasta illalla.

Marko Haikkola, 7 kyu