Miten voi olla niin sateista ja kylmää? Tämän piti olla Espanjan kesä!

Tätä viikkoa Playa de Aron rannalla kuvastaa monen mielestä ehkä parhaiten epäonnemme sään suhteen. Ja kuuleman mukaan edellinen viikko oli vielä huonompi, jopa kolmet harjoitukset jouduttiin silloin siirtämään sisätiloihin. Tällä jälkimmäisellä viikolla vain yhdet ulkoharjoitukset korvattiin lyhyellä teorialla ja pienimuotoisella kido-ho-harjoittelulla hotellin tiloissa.

Vaikka sateisella säällä on osuutensa myös rannalla tapahtuvien harjoitusten onnistumiseen, on sillä vielä suurempi merkitys rantaloman kannalta, ja siitä tässä viikossa nimenomaan ei ollut kysymys! Olen aina kokenut Playa de Aron rannalle joka kesä tulvivan nanbudoka-joukon jotenkin muusta ihmismassasta (turistikarjasta) erilliseksi. Meillä on (kunnollinen) tarkoituksemme (juuri) siellä ololle, meillä on yhteydellisyys, meillä on toisemme. Mutta ennen kaikkea se tarkoitus - harjoittelu. Nauttiminen harjoituksesta tässä ja nyt sekä kehittyminen lajissa ja uuden oppiminen.

Tällä leirillä opittiin paljon uuttaa. Pohjattomasta hatustaan Nanbu doshu-soke oli luonut joukon uusia Nanbu sotai -pariharjoituksia, joita viikolla tehtiin perinteisten (Nanbu- ja edistyneempien) katojen, keiraku taiso katojen ja kinanbutaison sekä perustekniikan ohessa. Näitä pariharjoituksia oliva mm. Nanbu sotai: juji randori ichi no kata, juji kakuto randori ichi ja ni no kata, tomoenage randori ichi no kata, kubi shime randori ichi no kata jne. Katojen osalta harjoittelimme kaikkia Nanbu keiraku taiso katatoja, Nanbu katoja sekä shin tajimaa ja kagya himea.

Asumispuoli oli hyvin järjestetty, kiitokset tästä Leolle. Meitä oli melkoinen joukko aivan keskustan reunalta vuokratussa huoneistossa ja kansalaisuuksia oli edustettuna peräti viisi. Tietynlaisia jännitteitä hyvin erilaisten ihmisten niputtaminen saman katon alle aiheutti, mutta näistä selvisimme mielestäni hyvin ja tilanteessa voi miettiä mitä siitä voisi itse oppia.

Vietin myös paljon aikaa Ranskan (Pariisi ja Crest) delegaation kanssa, joita saan myös kiittää hyvästä seurasta.

Ensi vuonna nähdään!

Kalle Lönnroth, 2 dan