Kun kaikki oli suoriutunut leiri alueelle, niin harjoitukset alkoivat melkein samantien. Treenasimme ukemeita jäällä, mikä oli hieno kokemus, koska en ollut aikasemmin harjoitellut ulkona.

Jää oli melkein parempi harjoitus alusta tatamiin verrattuna, koska liikkeet oli sulavampia eikä hikiset jalka pohjat olleet esteenä. Loppu vaiheilla alkoi tulla hieman kylmä, mutta onneksi aloimme lopetella. Treenien jälkeen laitoimme kamat kuivumaan ja siirryimme viettämään iltaa mökkimme alla sijaitsevaan oleskelutilaan. Yhdentoista aikoihin alkoi porukka vetäytyä yö puulle. Lauantai aamu valkeni sumuisena.

Aamupalan jälkeen alkoi treenit kymmeneltä. Kahden tunnin treenien jälkeen oli lounas ja runsaan lounaan jälkeen siirryimme kolmisen metriä oikealle/vasemmalle teoria tunnille. Kahden teoria tunnin jälkeen siirryimme jäälle harjoittelemaan Kinagare randori irimi no kataa ja nanbu yondania.

Harjoitusten jälkeen menimme saunomaan, paistamaan makkaraa ja avanto uimaan. Joskus kahdentoista jälkeen porukka alkoi vetäytyä yöpuulle. Sunnuntai aamu sarasti ja siirryin syömään aamupalaa. Aamupalan jälkeen oli vyökokeet joihin osallistui kaksi henkeä.

Vyökokeiden jälkeen oli treenit (kaiten ninin kake sandan) jäällä. Treenien jälkeen menimme lounastamaan ja sen jälkeen oli treenit jäällä ja sen jälkeen oli teoriaa, jonka jälkeen luovutetiin vyödiplomit ja slovenialaiset ystävämme antoivat senseille lahjoja ja toisinpäin. Sitten siivosimme leirintä alueen ja pääsimme lähtemään kuuden aikoihin illalla.

Illalla olisi vielä ollut treenit, mutta suurista omantunnon tuskista huolimatta en voinut kumminkaan tulla keskeneräisten koulutehtävien takia.

Paavo Petäys, 6 kyu leirin jälkeen