Saavuin sateiselle Gardermoenin lentokentälle, lähelle Osloa, maanantain iltapäivänä. Juna Oslon keskustaan maksoi tällä kertaa 140 NOK. Keskustassa hankin itselleni viikon lipun julkisiin kulkuneuvoihin ja kiireen vilkkaa siirryin raitiovaunulla leiripaikan suuntaan. Viikon lippu maksoi 160 NOK. Nämä tiedot tulee ottaa talteen tulevien leirien budjetteja suunnitellessa. Kaksi tuntia maahan saapumisen jälkeen olin jo leirin ensimmäisissä harjoituksissa junioreiden kanssa.

Viikon aikana harjoiteltiin muun muassa Kinanbutaisoa ja käytiin läpi muutamia muutoksia sen eri vaiheissa. Muutamia budoho-luokan randori katoja ja esimerkiksi kinagare randori ichi no kata sisältyivät pariharjoitteluun. Toki perustekniikoita kuten chokusen- _ja _randori tori -yhdistelmiä ei unohdettu yhdessä neljän _Nanbu _katan kanssa.

Tällä kertaa majoittauduin Hanne-Lill Sørøn luokse, jotta en rasittaisi joka kerta samoja ihmisiä jatkuvalla harjoitteluinnollani. Kuten yleensä, harjoitukset olivat iltaisin ja päivisin minulla oli aikaa kävellä katsellen maisemia, mutta myös vierailla lähiseudun muilla nanbudosaleilla. Torstaina kävin Pepe Rønning:in seurassa Mikado:ssa ja perjantaina sain harjoitella koko päivän Per Wahl:in kanssa. Kumpikin heistä ovat kokeneita nanbudon harrastajia ja sain arvokasta tietoa heidän kanssaan harjoitellessani.

Lauantaina oli vyökokeiden aika kuten aina näillä viikon mittaisilla leireillä on tapana. Doshu myönsi tällä kertaa uuden _shihan _arvon. Sen vastaanotti Bjørn T. Nyborg asiaankuuluvassa seremoniassa, jossa Yoshinao Nanbu doshu sitoi uuden vyön kyseisen henkilön vyötärölle. Vyökokeiden jälkeen Doshu ja muutamia Oslon seuran jäseniä siirtyivät konserttihallille, jossa paikallinen Taekwondo-organisaatio järjesti mittavan näytöksen, johon myös nanbudoseura oli kutsuttu.

Illan tullessa menimme Oslon edustalla sijaitsevalle saarella nimeltään Hovedøya. Koska joillain meistä oli niin paljon energiaa jäljellä ja harjoitusintoa, keskityimme muiden grillatessa _Ikkyoku _katan harjoitteluun. Pian illan pimetessä ja viimeisen veneen lähtiessä palasimme takaisin keskustaan jatkamaan illanviettoa ja leppoisaa yhdessäoloa.

Sunnuntaina leiri oli jo ohi, mutta seuraavaa viikkoa ja leiriä Skienissä odotellessa palasin Hovedøya:lle ihailemaan sen kauneutta ja eritoten rauhallisuutta. Sain vihdoin kirjoitettua harjoitusmuistiinpanoni loppuun tämän leirin osalta.

Jukka Paasonen