Saavuin Oslo Gardermoen lentokentälle jo sunnuntaina vaikka leiri varsinaisesti alkaakin vasta maanantaina. Tämä siksi, jotta vältän mahdolliset aikaerostressit (jopa yksi tunti) ja muut mahdolliset kiireet ennen ensimmäisiä harjoituksia. Matkaa lentokentältä Oslon keskustaan on noin 50 kilometriä ja sen voi matkata helpoiten junalla tai bussilla (95 NOK). Otin jälkimmäisen säästääkseni mahdollisimman paljon, koska Norjahan on lähes tuplaten kalliimpi kuin Suomi. Onnekseni voin majoittautua erää paikallisen nanbudon harrastajan luona. Olen ikuisesti kiitollinen Hanne Gulsethille kaikista kerroista, joina hän on majoittanut minut luokseen.

Kyseinen talvileiri järjestetään joka vuosi Oslon karate klubin voimalla ja ohjaajaksi kutsutaan nanbudon perustaja, Yoshinao Nanbu doshu. Harjoitukset sijoittuvat aina iltaan, maanantaista perjantaihin, joten minulle jäi hyvin aikaa Oslossa kiertelyyn ja katseluun. Jopa aikaa lenkkeilylle.

Harjoittelu leirillä sisälsi paljon yksityiskohtia Kinanbutaisoon, useita randoreita Budoho ja Kidoho alueilta, sekä Nanbu ja Genki Nanbu katoja. Lisäksi seuraaville Shihotai katoille Doshu esitteli niiden bunkai-harjoitukset:

  1. Tsuki
  2. Ten
  3. Chi
  4. Hasu
  5. Ki
  6. Mizu

Ollessani ainut nanbudon harrastaja Suomessa ja täten ainoa osallistuja Suomesta, sain osakseni erityiskohtelua harjoitusten määrän suhteen. Ennen tai jälkeen virallista harjoitusaikataulua sain harjoitella usean paikallisen korkea-arvoisen nanbudokan kanssa.

Lauantai aamuna pidettiin tuttuun tapaan vyökokeet. Jopa minäkin sain jotain, nimittäin virallisen, Maailman Nanbudoliiton vihreän passin. Sen ja kuluvan vuoden lisenssin minulle lahjoitti Hanne ja samalla minusta tuli Maailman Nanbudoliiton virallinen jäsen.

Lauantai iltana oli vuorossa "Graderings fest" -illallisjuhlat, mitkä kestivät joidenkin osalta pitkälle sunnuntaihin saakka vaikkakin eri paikassa, kuin missä alkoivat.

Sunnuntaina oli vielä aikaa käydä hieman korkeammalla Oslon sivustalla, Holmenkollenissa ja siitä jatkaen Voksenkolleniin. Näillä paikoilla myös kuningas Olavi hiihteli aikoinaan. Seuraava leiri alkaa maanantaina, mutta sijaitsee vain noin kahden tunnin ajomatkan päässä Skienissä, joten mitään kiirettä ei ole.

Jukka Paasonen